Pris

Det glädjer oss att du får en produkt till ett ännu lägre pris. Men för att du ska vara helt säker på att du får samma kompetens som den vi erbjuder så ser vi kostnadsfritt över den leverantör som konkurrerar med oss. Skulle denne vara billigare än oss till ett lägre pris är det bara att lyfta på hatten. Skulle vi hitta något vi tror inte ryms i den produktbeskrivning du givit oss säger vi självfallet till så du kan göra ett aktivt val av leverantör.

Vi erbjuder dig som är startup en kostnadsfri konsultation till din ALMI-ansökan om ett bidrag på 25000 (förstudiemedel). Så länge din app eller webbplattform inte är för komplicerad kommer det troligen räcka att bygga din vision. Tror vi på din vision så ser vi den nedlagda tiden som en investering inför framtiden då vi hoppas att du blir en långvarig kund.

Rörliga priser bygger på att kunden slipper skissa upp varenda detalj. Av erfarenhet vet vi att det alltid sker som under redans gång. I vårt rörliga pris ingår fri support och eftersom vi har så pass låga priser så blir förändringar ej heller dyra. Tack vare vår produktmall så landar vi ofta på ett offertpris som stämmer bra.

För att vi vet att vi till största sannolikhet inte behöver utnyttja den och för att vi vet att vårt team inte kommer göra dig besviken. Men blir du ändå inte nöjd så vill vi kompensera dig i bästa möjliga mån.

Det är möjligt men att bygga techprodukter är lite som att reparera en bil: saker tillkommer, problem tillstöter och inte minst: kunder ändrar sig då sidan byggs upp. Att köpa en tech-produkt är inte som att köpa en tub kaviar. Det är som att köpa ett hus: man vet att man vill bo i det och har en ungefärlig blick för inredningen men då man flyttat in så börjar man ändra på saker och ting. Det är samma sak då man köper tech-produkter. Men ju närmare du är din vidion från början i form av en riktigt stark kravsepc med skisser – desto närmare kommer vi den exakta kostnaden. Vår produktmall hjälper dig med det.

Av Joos AB. Du betalar precis som du betalar en vanlig faktura av en svensk leverantör.

Vi vet av erfarenhet att man aldrig blir klar med din produkt. Det finns mängder med saker du kommer att behöva göra med din produkt då du tror att du är klar och det bolag du valt kommer inte sänka sina priser för dig. Du kommer fortsätta betala upp till fem gånger så mycket för att din produkt ska överleva konkurrensen, uppdateringar, buggar och designförändringar. Det är din budget men vi hade aldrig betalat ett överpris då det finns alternativ.

 Trygghet

Offshore innebär att du arbetar med utveckling av en produkt men utvecklingen sker i ett annat land som utvecklar din produkt till ett billigare pris än det du skulle fått i Sverige. Nackdelen är att det är svårt att hitta bra offshore utvecklare på egen hand. Dessutom finns det problematik som kan uppkomma i kulturyttringar, tidsskillnader och återtagen kontakt vid uppdateringar – något som alltid sker. Med Joos finns inga av de problemen på grund av att vi byggt upp teamet och arbetat mot dem i flera år. Vi vet vad vi talar om och vi känner våra utvecklare väl.

Det beror på vem du anlitar. Om du jobbar med Joos har du svensk projektledning i oss eller dig själv men vi står alltid som leverantörer och det är oss du talar med om du får problem eller behöver hjälp. Du kan men behöver inte vända dig till teamet. Det beror på hur du väljer att samarbeta med oss. På så sätt är det här precis lika säkert som att gå till en svensk leverantör. Du kommer inte märka någon skillnad förutom på priset och på att du spar tid med oss.

I offshoresammanhang är det inte säkert att tillfälliga utvecklare du paras ihop med eller hittar själv finns där för dig då du behöver dem nästa gång. Det gör Joos utvecklare. Vårt team är byggt av oss. Det innebär att vi är deras största och trognaste kunder och att de sätter oss i första rummet och därmed också dig. Jämfört med utvecklare som paras ihop av företag eller som hittas av dig så kommer vårt team vara dig mycket trogen på grund av vår historik tillsammans med dem.

Med Joos AB som har säte i Sverige. Vi utvecklar din produkt i Vietnam men du kommer ha oss som kontaktpersoner. Det här är precis lika enkelt som att anlita ett svenskt företag men oerhört mycket mer smidigt och kostnadseffektivt.

Hanoi är fem timmar före oss. Det innebär att du kan ha möten med dem på förmiddagen men även eftermiddagar ibland då de jobbar långt över traditionell arbetstid (och hur många svenska bolag gör det?). Dessutom kan du ha flera lösta uppgifter på ditt skrivbord då du kommer till jobbet på morgonen eftersom de börjar jobba då du sover. Ganska trevligt faktiskt.

Oss. Inför svensk domstol. Vårt team i Hanoi är vår underleverantör och har aldrig med våra avtal med kunder att göra.

Ja i vissa länder stämmer det här. Men med vårt Hanoiteam har du inga problem alls. Du kommunicerar lika lätt som med svenska medarbetare.

Vi har utvecklat och andra har utvecklat flertalet lyckade projekt med dem vilket skulle vara omöjligt om de inte talade bra engelska. Det kan vara lite mycket att förvänta sig lyrik från Shakespeare men det går utmärkt att göra sig förstådd och ibland krävs lite extra vilja men det har alla kunder vi samarbetar med.

Ja. Vi ger dig support i Sverige. All support sker på svenska.

Nej och det spar dig pengar. Och oss också. Vi jobbar från våra hem och alla verktyg vi behöver är våra datorer och en del programvara. Precis lika lite som du behöver eller behövde i början av din karriär. Genom att arbeta från hemmen sparar vi tid och pengar som vi istället kan investera i våra kunder. Då du ska hitta en leverantör för din produkt – är det ytan eller innehållet. Även Porsche byggs i fabrikslokaler och några av de största webbyårerna vi sett startade i källarlokaler. Allt du behöver från oss lovar vi att vi kan leverera utan dyra lokaler och det gynnar din budget.

I så fall tror vi att du kommer bli osäker även om du väljer ett svenskt bolag. De flesta av våra kunder är eller har varit start ups och känner till det faktum att varje krona i deras investering i sitt bolag är viktig och därför vill de hitta alternativ till den överhettade svenska programmerarmarknaden. Visste du att en programmerare i Sverige kan tjäna ca 50 000 SEK / månad. Det är när 100 000 SEK / månad i utgift från arbetsgivaren. Det är vad du skulle få betala. Vi tror att du har andra hål i ditt företag att stoppa de pengarna. Marknadsföring till exempel. Det är långt mer komplicerat än programmeringen och kostar ofta en hel del.

 Produktion

Väljer du vår projektledning krävs lite mer pengar för vi kostar hälften av vad svenska projektledare kostar men dubbelt så mycket som utvecklingsteamet. Om du väljer att styra projektet själv vilket majoriteten av våra kunder gör så krävs det att du är en god kommunikatör och är driven med ledarförmåga. Du behöver INTE kunna programmera men du måste veta vad du vill ha och hur det ska se ut. Din kravspecifikation är mycket viktig och främst till för att spara vår tid och dina pengar.

Ja. Men om din tidigare utvecklare inte kommenterat koden ordentligt (dvs beskrivit i text vad koden gör – och det sker sällan) så kommer din nya utvecklare ha väldigt svårt att förstå det som gjorts tidigare och tiden kommer rinna iväg och därmed pengarna.

Många säger att de gärna betalar extra bara produkten blir bra och en del tror då automatiskt att bara för att produkten är billig att ta fram så blir den automatiskt sämre. Det stämmer i  de fall man agerar på samma marknader. Om du tillverkar en byxa i Sverige för 200 kronor och låter samma person tillverka den för 100 kronor så måste man ge efter på något. Kvaliteten på tyget, tiden det egentligen tar att sy byxan eller designen. Men vi agerar inte i Sverige. Vi agerar i en av världens bästa och billigaste utvecklingsländer. Vi har heller inga overheadkostnader i Sverige som våra konkurrenter har. Därför kan vi hålla de här priserna. Prova oss. Kolla upp oss. Vi håller inget hemligt. Vi säger bara det våra konkurrenter inte säger.

Vad du än vill utveckla kommer du behöva uppdatera din produkt. Inte minst då operativsystem och webbläsare förändras. Om du väljer Freelancer så är risken att den utvecklare du jobbat med tidigare inte är ledig för tillfället. Det innebär att dina kunder kommer få vänta på det du vill uppdatera. Vi hoppas kunna ha långvariga relationer till våra kunder där vi alltid kan hjälpa kunden då det behövs.

Det är det många som tror men sedan visar det sig att det uppstår problem. Betänk att din produkt ska funka på flertalet plattformar, att du måste kunna uppdatera den då operativsystem uppdateras och att dina kunder komma kräva allt mer av din produkt om den är framgångsrik. Dessutom har du en mängd andra funktioner du måste fylla i ditt bolag och att koda är en heltidssysselsättning. Låt oss ta hand om den så du kan styra ditt bolag.

Vi finns där för dig då du behöver dina uppdateringar men om du följer vår modell där du själv blir projektägare kommer det snarare att bli en naturlig process för dig där vi enbart har en supportande roll.

Nej. En investerare vill att du är verkligt rädd om hennes pengar. Hon investerar i dig och din kompetens i fråga om att bedöma risk och hantera den och här har du ett gyllne tillfälle att du är kapabel att hitta alternativa lösningar som gynnar er båda. Fråga din investerare det här: vill du att jag köper en fyra gånger så dyr tjänst för att få samma produkt av en stor leverantör eller vill du att jag köper en tjänst till 30% av priset hos en liten leverantör som kan garantera samma kvalitet?

 Hittade du inte frågan?

Saknas en fråga? Skicka den till oss så återkommer vi snarast. Tack.